Лікар у Харкові допомагав ухилятися від мобілізації: подробиці

Лікаря відсторонили від посади, йому загрожує до 5 років позбавлення волі

У Харкові та області продовжують викривати лікарів, які допомагають військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації. Про дії харківського лікаря розповіли в поліції Харківської області, повідомляють "Коментарі".

Щодо обставин справи у поліції уточнили, що завідувач відділення закладу охорони здоров’я підробив результати обстеження та поставив неправдивий діагноз чоловіку. За даними поліції, мета такого вчинку лікаря - надання можливості військовозобов'язаному уникнути мобілізації.

Лікар вказав у медичних документах неправдиві дані щодо наявних вад зору, через які чоловік не може служити в армії. Судово-медична експертиза встановила відсутність діагнозу, зазначеного у виданих лікарем медичних документах.

У Харківській обласній прокуратурі розповіли про подробиці злочину та наслідки для лікаря станом на зараз. 

Було встановлено, що у травні 2023 року до лікаря звернувся 40-річний чоловік з метою проходження обстеження. Лікарські висновки потрібні були для призову на військову службу. На прохання пацієнта “допомогти” лікар вказав “потрібний” діагноз. 

У прокуратурі зазначили, що зараз триває робота зі встановлення повного кола осіб, причетних до вказаної оборудки, а також військовозобов’язаних, які звертались “по допомогу” до підозрюваного.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру завідувачу відділення міської клінічної лікарні за фактами пособництва в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період та службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ст. 336, ч. 1 ст. 366 КК України).

Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваного відсторонили від посади.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові викрили ще одного “поціновувача” дитячої порнографії. Що йому загрожує, читайте за посиланням

А як “лікували” військового в одній з харківських лікарень -- читайте тут


Читайте также