"Зашивали по живому": шокуючі подробиці "лікування" пораненого військовослужбовця в Харківській лікарні

Окрім «середньовічних» методів лікування в лікарні показали хамське ставлення до військовослужбовців

Харківська обласна клінічна лікарня опинилася у центрі гучного скандалу. Одного з поранених військовослужбовців там оперували без анестезії, а потім навіть піддали буллінгу. У результаті за хірурга заступився головлікар обласної лікарні Костянтин Лобойко, а скарги військового вважають за краще не помічати.

До обласної клінічної лікарні потрапив військовий, який отримав тяжке поранення поблизу Бахмута. Йому мали зашити глибоку рану на нозі. Однак перед операцією військовому лікарі не вкололи анестезію, а зашивали рану буквально "наживо". Більше того, коли поранений військовий попросив вколоти анестезію, йому в цьому відмовили, а лікар-хірург Кирило Гольцев навіть заявив, що з анестезією нібито буде ще болючіше, а тому треба потерпіти. Самі лікарі та медсестри, як запевняє боєць, також дозволяли образливі висловлювання в його бік, а один із них навіть заявив, мовляв, "як ви воюєте, якщо навіть потерпіти не можете".

Все це призвело до того, що під час операції у пацієнта сильно підвищився тиск, і він навіть тимчасово знепритомнів. Лише після цього військовому все ж таки ввели знеболювальне. На щастя, все обійшлося без трагічних наслідків, адже через больовий шок ситуація могла обернутися інакше.

Вже наступного дня під час обходу пацієнтів, як стверджував військовий, персонал знову почав грубити. Медики вказали військовому, що він не може нікуди скаржитися, адже операцію та подальше лікування військовий отримує абсолютно безкоштовно.

На думку військовослужбовця, склалося враження, що лікарі, які його лікують, були б раді окупації Харкова, адже як ще пояснити таке жахливе ставлення лікарів до людини, яка захищає країну.

Незабаром почалися розгляди щодо відверто хамської та непрофесійної поведінки лікарів. Як стало відомо, було навіть проведено клініко-експертну оцінку якості медичної допомоги та медичного обслуговування, яка надавалася бійцю. Щоправда, військовослужбовцю там не повірили.

Згідно з висновками, всі лікувально-діагностичні процедури, а також хірургічне втручання виконані належним чином. А ось болючі відчуття нібито могли бути викликані індивідуальними особливостями його організму.

Виходячи з висновків, у нього міг бути підвищений поріг больової чутливості, а ще міг бути поганий психоемоційний стан. Очевидно, це натяк те що, що військовий був не в собі.

Проте, незважаючи на всі висновки, бійця після операції визнали придатним, і він знову повернувся на фронт. Саме тому з метою безпеки у матеріалі не розкривається його ім'я.

За словами військового, головлікар обласної лікарні Костянтин Лобойко знає цю ситуацію. Однак замість того, щоб перед військовослужбовцем хоча б банально вибачитися або зробити кадрові висновки щодо медперсоналу, він усіляко намагається зам'яти скандал і прикрити хірурга, про що свідчать "результати" експертизи. Схоже, на такі середньовічні методи лікування Лобойко не просто заплющує очі, а й заохочує їх. Враховуючи те, що це обласна лікарня Харківської області, то в медустанові щодня можуть отримувати таку некваліфіковану допомогу сотні військових, і історія одного військовослужбовця показує, як до українських захисників насправді ставляться головний лікар обласної лікарні Костянтин Лобойко та його підопічні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться