Стало відомо, як здорожчання енергоносіїв вплинуло на ціни в Харкові

Скільки коштують паски у Харкові

Ціни на великодню випічку проаналізували у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що харківські виробники пропонують широкий асортимент великодньої випічки. На полицях магазинів представлені традиційні, бездріжджові та сирні паски, панетоне, крафін тощо.  

Паски у Харкові, залежно від складу та оздоблення, в різних мережах супермаркетів коштують від 25 гривень за 100 грамів та від 60 гривень за 300 грамів; в кафе та мініпекарнях - від 60 гривень за 120 грамів та від 250 гривень за 500 грамів.   

“Порівняно з минулим роком паски подорожчали на 25%. Зростання вартості спричинене збільшенням цін на деякі складники (вершкове масло, молоко, дріжджі), здорожчанням енергоносіїв”, - пояснили у Харківській міській раді.

Нагадаємо, що у Харкові проаналізували ціни на основні складові для випічки пасок. Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що порівняно з передвеликоднім періодом 2023 року борошно подорожчало на 6%, свіжі дріжджі - на 5,8%, яйця курячі подешевшали на 35%, цукор - на 12%. Скільки коштують продукти для випічки пасок у Харкові у квітні 2024 року, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що споживчі ціни у Харкові та області у березні порівняно до лютого поточного року зросли на 0,7%,  з початку року цей показник становить 1,4% (по Україні порівняно із лютим 2024 року зросли на 0,5%, з початку року – на 1,2%). Ознайомитися з ціновою політикою у Харкові та області, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться