Ціни у Харкові та області: які товари подешевшали

У березні найбільше подешевшали яйця

Споживчі ціни у Харкові та області у березні порівняно до лютого поточного року зросли на 0,7%,  з початку року цей показник становить 1,4% (по Україні порівняно із лютим 2024 року зросли на 0,5%, з початку року – на 1,2%). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Харківській області.

За даними Держстату, продукти та безалкогольні напої на Харківщині у березні порівняно з лютим подешевшали на 0,2%. Як повідомили в головному управлінні статистики в області, найбільше впали ціни на яйця – на 14,2%. Також подешевшали соняшникова олія – на 4,9%, овочі – на 2,7%, цукор – на 1,5%, сир та м’який сир – на 0,7%.

Водночас додали в ціні макаронні вироби - на 4,1%, фрукти - на 3,5%, масло – на 2,2%. 

Значно подорожчали одяг та взуття - на 15,4%. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у березні у Харкові проаналізували ціни на насіння, посадкові матеріали та інші супутні товари. За даними Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, вартість насіння залежить від виду та сорту рослин, ваги, виробника. Детальніше про ціни на насіння та посадковий матеріал читайте за посиланням.

Також нагадаємо, що в Харкові зросли ціни на оформлення документів. “З 1 квітня 2024 року ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон. У зв’язку з цим зростає і загальна вартість оформлення документа”, - пояснили у ЦНАПі Харкова. Хто може оформити документ за старою ціною, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться