У Харкові показали, наскільки безпечна для дітей метрошкола

Безпечно та комфортно: як облаштована нова метрошкола на ст. «Ім. О.С. Масельського»

Генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Владислав Приймак показав, як облаштована нова метрошкола на ст. "Ім. О.С. Масельського", інформує портал "Коментарі". Він повідомив, що наразі на станції функціонує 4 класи, які відповідають усім необхідним безпековим нормам та умовам для навчання.

"Тут було повністю перероблено систему освітлення, котра спланована таким чином, що не має наносити шкоди зору дітлахів. Змонтовано систему припливно-витяжної вентиляції з кондиціонуванням та облаштовано туалетні кімнати", - зазначив Владислав Приймак.

За його словами, особлива увага була приділена безпеці навчання, а саме: на території метрошколи функціонує сучасна пожежна сигналізація та система оповіщення. І звісно, що в усіх класах є доступ до Інтернету.

Також виконано роботи з закриття павільйону пішохідного переходу, що веде до метрошколи. Наразі профільними службами міста виконується комплекс робіт з благоустрою прилеглої до пішохідного входу території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Перші дзвоники також пролунали на станціях метро в Основ’янському, Салтівському та Новобаварському районах. Також у перший навчальний день своїх учнів зустріла перша в Україні підземна школа в Харкові.

Приміщення побудовано за найвищими стандартами безпеки, має 20 класних кімнат та розраховане на прийом 900 учнів у дві зміни.

За словами Ігоря Терехова, три підземні школи можуть зʼявитися у місті до кінця осені. Планується створити навчальні заклади під землею в Новобаварському, Шевченківському та Основ'янському районах. Окрема підземна школа буде створена в селищі Жихор, що знаходиться на околиці Основ'янського району, через велику відстань до метрошколи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться