У Харкові спека: як врятуватися кавоманам

Як приготувати смачну каву з льодом та врятуватися від спеки

У Харкові зафіксували новий температурний рекорд. За даними синоптиків Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 2 липня у місті Харкові температура повітря становила 33,9ºС тепла.

Попередній максимум температури було зафіксовано у 1991 році і вона становила +33,0°С.

Синоптики зазначають, що цими днями Україна є найспекотнішою країною Європи. А тому зараз важливо особливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я найвразливіших близьких.

Також усі, хто працює в таку спеку, а не відпочиває у відпустці, помітили, як знизилася продуктивність. Журналісти порталу "Коментарі" вирішили поділитися із любителями кави та завзято попрацювати рецептом смачного айс-лате, простіше кажучи – кави з льодом.

picture

Крок 1.

Приготуйте одну порцію еспресо (50 мл) з меленої кави.

picture

Крок 2.

У скляний стакан покладіть лід і додайте еспресо.

Поєднання гарячої кави та льоду надасть вашому напою неповторного смаку.

picture

Крок 3.

В окрему склянку налийте молоко, додайте трохи сиропу на ваш смак і перемішайте.

Крок 4.

Налийте молоко поверх льоду та еспресо – напій готовий!

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Голова ХОВА повідомив, що робиться на кордоні

У Богодухівському районі сьогодні працював начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, який провів нараду із очільниками громад, начальником МВА та військовим керівництвом Сил оборони в районі. Про це він повідомив у соцмережах, інформує портал "Коментарі".

На нараді обговорили потреби військових, ситуацію на Богодухівському напрямку, евакуаційні заходи та гуманітарну ситуацію.

"У селі Сотницький Козачок, де точаться активні бої, евакуювали 30 людей. На даний час у населеному пункті перебуває 2 людини — з ними комунікують щодо евакуації. У Богодухівському районі готують до евакуації 12 дітей з родинами із сіл Олександрівка та Скорики".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться