Стало відомо про новий кредитний рейтинг Харкова

Що змінилось в Харкові

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service дало новий кредитний прогноз міста Харкова. Про це повідомили “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Кредитний прогноз підвищили - від “негативного” до “стабільного”. Також агентство підтвердило довгостроковий рейтинг емітента в іноземній і національній валютах на рівні “Caa3” та базову кредитну оцінку (BCA) “caa3”.

Рейтингове агентство зазначило, що підвищення кредитного прогнозу відображає зниження невизначеності щодо ймовірності падіння кредитоспроможності нижче рівня “Caa3”, попри все ще значний ступінь невизначеності навколо повномасштабної війни та її кредитних наслідків. 

А підтвердження рейтингу “Саа3” відображає оцінку агентством того, що Харків продовжує перебувати під фінансовим тиском. Однак місто загалом продовжує виконувати свої адміністративні зобов’язання та надавати базові послуги, зберігаючи тим часом  сприятливий стан боргів та ліквідність.

Заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв наголосив, що місто змогло адаптуватися, налагодити роботу в умовах військового часу та продовжувати виконувати адміністративні обов’язки. 

“Місто погасило більшість своїх боргів і здатне обслуговувати решту непогашених боргів, які лишилися на дуже низькому рівні”, - уточнив Михайло Фатєєв.

При цьому прогнозують виклики, які з'являться після війни. За даними агентства, протягом війни та після її завершення Харків зіштовхнеться з дуже високими фінансовими потребами. Кошти у тому числі потрібні зараз і знадобляться в майбутньому на відбудову. А це накладає додатковий тиск на стан боргів та ліквідність.

“Підтвердивши рейтинг “Саа3”, Moody’s залишило рейтинг міста Харкова на один щабель вище за рейтинг уряду України”, - йдеться в повідомленні міської ради.

Раніше “Коментарі” повідомляли про ситуацію із закупівлею харчових продуктів Харківською ОВА. Як прокоментували події в адміністрації, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться