Травневе тепло в Україні: синоптики дали поради

Яка погода буде найближчими днями

У понеділок, 1 квітня, температура повітря знову побила торішні рекорди, однак за кілька днів погода знову зміниться. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію синоптиків. 

В Українському гідрометеорологічному центрі розповіли про температурні рекорди: “Вчора денні максимуми в багатьох областях знову побили свої попередні історичні рекордні значення. За даними метеорологічних станцій зафіксовані перевищення на 1-6 градусів. 

Серед областей було зафіксовано температурний рекорд у Харківській області - 24,5 градуси тепла. За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, попередній максимум температури було зафіксовано у 2013 році й вона становила 22,7 градуса тепла.

pictureСиноптикиня Наталка Діденко розповіла про особливості цьогорічного квітня. “Травневе тепло побуло в Україні з неофіційним візитом і вже відбуває додому. А в нас завтра очікується зниження температури повітря до нормальної квітневої. Тому, будь ласка, найближчими днями, орієнтовно 3, 4 та 5 квітня, не сильно роздягайтеся та поверніть на вішалку плащі чи й пальто”, - дала вона поради українцям.

За її словами, максимальна температура повітря найближчої ночі та завтра вранці становитиме від 5 до 10 градусів тепла, а вдень очікується 13 - 17 градусів вище нуля, на півдні та на сході місцями до 19 градусів тепла.

Синоптикиня також попередила, що найближча зміна погоди - опади, гроза, похолодання, сильний вітер та стрибки атмосферного тиску - може негативно вплинути на метеопатів, людей, які реагують на такі метеорологічні кульбіти.

“Тому відволікайтесь прекрасною весною, білими квіточками на абрикосах, жовтими форзиціями, пухнастими різнокольоровими котами, ніжними зеленими листочками та чистими підлогами у квартирі після того, як ви правильно зреагували на пилюку із пустелі”, - порадила Наталка Діденко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про небезпеку, яку несе пил з північної частини Африки, та як захиститися від його впливу. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться