Мешканців Харкова та області попередили про нову небезпеку: подробиці

В Україні розпочався період підвищеної пожежної небезпеки

У понеділок, 8 квітня, у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській та Вінницькій, 9-10 квітня у східних, центральних (крім Черкаської), Херсонській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології 8 - 13 квітня у лісах Харківської області переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

picture

В Укргідрометцентрі попередили, що розпочався період пожежонебезпечної погоди. Він щороку орієнтовно триває з квітня по жовтень.

Також синоптики надали орієнтовний прогноз погоди в Україні впродовж квітня - вересня 2024 року:

- середня місячна температура передбачається вищою за норму на 1-2°, у червні – близькою до норми;

- кількість опадів очікується загалом близькою до норми, у квітні-травні у західних та північних областях дещо більше за норму, влітку велика ймовірність нерівномірного випадання опадів, як по території України, так і у часі.

“Внаслідок вказаних погодних умов, є ймовірність виникнення тривалих (7-10 днів і більше) періодів надзвичайної пожежної небезпеки у червні-серпні на всій території України, у південних областях і у травні та вересні”, - йдеться у повідомленні.

Синоптики попередили, що природна пожежна небезпека, яка залежить від метеорологічних умов і являє собою лісопожежну посуху, змінюється під впливом людини. Адже погодні умови визначають пожежну готовність лісових горючих матеріалів до загоряння, а населення – кількість джерел загоряння.

“Тобто кількість лісових пожеж залежить не лише від природно-кліматичних умов, а й від активності населення протягом пожежонебезпечного періоду”, - уточнили в Укргідрометцентрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові внаслідок обстрілу знеструмлена ядерна установка.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться