Небезпечний період оголосили по Харкову та Харківській області (ФОТО)

Яку небезпеку прогнозують найближчими днями

Жителів Харкова та області попередили про надзвичайну пожежну небезпеку на 13 квітня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

“Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж, при наявності джерел займання (відкритого вогню)”, - йдеться у повідомленні центру.

picture

А в Українському гідрометеорологічному центрі попередили, що період надзвичайної пожежної небезпеки триватиме щонайменше до 15 квітня. 

Як попередили синоптики, при наявності відкритого вогню існує велика загроза лісових пожеж. І внаслідок ворожих обстрілів виникають займання. Лісову пожежу 12 квітня спричинив черговий обстріл. 

“12 квітня близько 09:00 ворог завдав артилерійського удару по лісовому масиву на околиці села Колісниківка Курилівської громади Куп’янського району. Там зайнялась суха хвойна підстилка”, - повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Харківській області.

На час прибуття вогнеборців низова лісова пожежа розповсюдилась на площу близько 1 га. З вогнем боролись 2 оперативних відділення ДСНС. Приборкати його вдалось о 10:55. Рятувальникам вдалося запобігти масштабній пожежі.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що найближчими днями у Харкові та області збережеться суха погода. За даними синоптиків, у суботу, 13 квітня, переважатиме мінлива хмарність. Температура повітря: вночі 5 - 10 градусів тепла, вдень 18 - 23 градусів тепла.  У неділю, 14 квітня, буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура повітря: вночі 5 - 10 градусів тепла, вдень 18 - 23 градусів тепла.




Джерело: https://t.me/HRCGM/1846
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться