Погода в лютому: до чого готуватися жителям Харкова та області

Якою буде погода в останній місяць зими

Лютий 2024 року прогнозують теплішим. За даними прогнозу, розміщеному на сайті Укргідрометцентру, тепліше буде на частині території України, пишуть "Коментарі. Харків".

“Середня місячна температура повітря передбачається від 4° морозу до 2° тепла, що у південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму на 1-1.5° вище за норму, на решті території України - близько до норми. Місячна кількість опадів очікується 29-67 мм, в Карпатах місцями 74-83 мм, що в межах норми”, - повідомляють синоптики.

Щодо погодних умов у Харкові та області, то за даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 1 лютого буде хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Температура повітря: вночі 2 - 7° морозу, вдень 0 - 5° тепла. 

2 лютого очікуються хмарна погода. Невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця.  Місцями можливі пориви вітру до 15 - 20 м/с. Температура повітря протягом доби від 3° морозу до 2° тепла.

3 лютого також прогнозується хмарна погода. Вночі місцями невеликий сніг, вдень повсюди невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура повітря: вночі 1 - 6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Щодо довгострокового прогнозу, то суттєвого похолодання у лютому не очікується. А ось опадів буде достатньо.

picture

Загалом синоптики дали характеристику на лютий по Харківщині - за  середніми  багаторічними  даними  останній місяць зими на 1° тепліший за січень. Середня місячна температура повітря складає 3,3 - 4,9°  морозу.

Абсолютний мінімум температури повітря 30–36° (1954, 1976, 1985, 2006 р.), абсолютний максимум 13 - 16° тепла (1990 р.). 

За місяць в середньому  випадає  32 - 41 мм  опадів. Найбільша висота снігового  покриву, як правило, спостерігається у другій і третій декадах місяця і досягає  5 – 20 см.

У лютому буває 12 - 16 днів з опадами, 3 - 8 днів з  хуртовинами, 1 - 5 днів з  ожеледдю, 3 - 9 днів з туманами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яке свято відзначається 29 січня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться