У Мінфіні показали актуальні зарплати чиновників Харківської ОВА

Стали відомі зарплати чиновників Харківської ОВА з січня по травень 2024 року

З початку 2024 року в Україні змінено підходи до оплати праці в межах реформи системи оплати праці державних службовців, яка має на меті підвищити передбачуваність, прозорість і справедливість заробітної плати та вдосконалити ефективність менеджменту в державному секторі.

За допомогою автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету з початку цього року Мінфін отримав можливість автоматизувати процеси отримання даних від розпорядників бюджетних коштів. Зокрема, це стосується отримання даних від розпорядників коштів щодо фактичних витрат на оплату праці для ретельного та всебічного аналізу.

На основі отриманих даних від державних органів Мінфін розробив і публікує аналітичний інструмент ("дашборд") щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади у 2024 році.

Зарплата в ХОВА, зарплата в Харківській області, зарплата Синєгубова

Журналісти порталу "Коментарі" відстежили, якою була середня заробітна плата у керівництва Харківської ОВА у період з січня по травень 2024 року.

Зокрема, у Мінфіні оприлюднили дві цифри – це середня заробітна плата та середній посадовий оклад на місяць.

Так, у січні середня зарплата у керівництва ХОВА була 51,7 тисяч гривень, посадовий оклад 28,7 тисяч гривень. Тобто все інше – це надбавки, премії, лікарняні тощо.

У лютому середня зарплата становила 109,1 тисяч гривень, а середній посадовий оклад – 45,3 тисяч гривень.

В березні посадовці ХОВА у середньому отримали по 88,9 гривень, з них посадовий оклад склав – 51,9 гривень.

Станом на квітень середня зарплата становила 83,2 гривень, а посадовий оклад – 52,9 тисяч гривень.

У травні середня зарплата трохи зменшилася та склала 69,7 гривень, з них 45,0 тисяч гривень – це середній посадовий оклад.

Для прикладу, у 2023 році голова ХОВА Олег Синєгубов отримав 1 350 977,08 грн виплат (середнє на місяць – 112 581 гривень), з них: 

оклад - 1 042 714,37 грн (середній на місяць – 86 892 гривень),

надбавка - 156 407,17 грн,

за відрядження - 151 855,54 грн.

Читайте також: Кореспонденти порталу "Коментарі" провели аналіз, яку заробітну плату отримують чиновники та посадовці Київської ОДА. Детальніше – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться