Мер Харкова поїхав за кордон: з якою метою

Ігор Терехов проводить зустрічі для подальшого відновлення Харкова

Мер Харкова Ігор Терехов перебуває у Німеччині з робочим візитом, де взяв участь у переговорах з Прем'єр-міністром Баварії Маркусом Зедером та колегою, мером Нюрнберга, Маркусом Кьонінгом. Про це Терехов повідомив у своїх соцмережах, інформує портал "Коментарі".

вкотре розповідав про колосальні обсяги руйнацій житлової інфраструктури. Про 150 тисяч містян, яких росія залишила без даху над головою. Про те, наскільки нам нині важливо перейняти успішні практики повоєнної відбудови європейських міст і розпочати відновлення. І на шляху до власної відбудови чи не найкращим орієнтиром для нас може стати досвід Нюрнберга, якому вдалося повністю відродити себе з руїн після Другої Світової Війни", – зазначаив мер Харкова.

Він підкреслив, що співпраця Харкова з Німеччиною в принципі була і залишається найрезультативнішою. Як до повномасштабної війни, так і зараз.

е одна партія з семи автобусів від міста-побратима Нюрнберга — є цьому підтвердження. Вони вже у Харкові і найближчим часом стануть на міські маршрути", – повідомив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові хочуть побудувати муніципальне житло: експерти про переваги та ризики

Наприкінці січня міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для містян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті.

Які є ризики та переваги цього проєкту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться