Чоловіки з Харківської області хотіли переплисти Дністер в гідрокостюмах (ВІДЕО)

Прикордонники затримали п’ятьох осіб на старті запливу через Дністер до Молдови

Для ведення моніторингу державного кордону прикордонники активно використовують безпілотну авіацію, яка дозволяє вчасно виявляти та затримувати порушників.

Днями вартові кордону Могилів-Подільського загону затримали 5 чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови вплав через Дністер. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Трьох мешканців Київської та Харківської областей виявив оператор квадрокоптера на "старті запливу" та одразу скоординував рух прикордонного наряду на службовому катері для їх затримання.

Ще двох "плавців" затримали завдяки оперативній інформації на березі річки – чоловіки якраз надягали гідрокостюми та готувалися перепливати Дністер.

За спробу незаконного перетинання кордону на порушників складено протоколи про вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області перевірятимуть, хто міг отримати інвалідність за гроші. Вже викрито чиновницю, яка робила інвалідність під ключ, для того, щоб чоловіки могли ухилитися від служби в армії чи виїхати за кордон.

Чиновниця діяла в змові з іншими посадовими особами. Наразі ведеться слідство. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Подав письмову відмову від мобілізації: чи врятувало це харків’янина

У червні 2023 року 45-рячний мешканець Харкова отримав повістку для прибуття до Київського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Харкова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Проте харківʼянин без поважних причин, не маючи правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, будучи придатним до військової служби згідно довідки військово-лікарської комісії, не прибув до Київського районного ТЦК та СП. Також він надав письмову заяву про відмову від призову на військову службу у звʼязку із мобілізацією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться