Власники зруйнованих квартир у Харкові отримали перші житлові сертифікати

Компенсацію за зруйноване житло у вигляді сертифікату отримали мешканці Північної Салтівки

Перші одинадцять сертифікатів за програмою "єВідновлення" отримали власники зруйнованих квартир на вул. Наталії Ужвій, 82. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Загалом до Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 1,2 тис. заяв на компенсацію за знищене житло. Майже 1,1 тис. заявок спеціальна комісія вже розглянула. 

Станом на 11 січня загальна сума сформованих сертифікатів складає понад 15,5 млн грн. У подальшому держава перерахує ці кошти продавцям нерухомості, яку оберуть власники сертифікатів за програмою "єВідновлення".

Загалом, на сьогоднішній день містянам нараховано понад 260,5 млн грн на ремонт житла, яке зазнало незначних пошкоджень внаслідок бойових дій. Загалом на відшкодування збитків, завданих ворожими обстрілами, до Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 10,7 тис. звернень.

Нагадаємо, що подати заявку на компенсацію за програмою "єВідновлення" можна через застосунок "Дія", а також звернувшись до будь-якого ЦНАПу в місті Харкові або нотаріуса.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області курсують безкоштовні приміські автобуси (розклад)

Гуманітарний Фонд для України (UHF) гуманітарна місія "Проліска"у 2024 році продовжила співпрацю з Балаклійською міською військовою адміністрацією ще на рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

З понеділка, 15 січня, жителі з віддалених куточків Балаклійської громади можуть і надалі абсолютно безкоштовно виїжджати до міста Балаклія та сусідніх сіл.

З графіком руху можна ознайомитись за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться