У Харківській області масштабні пожежі (ФОТО)

Де на Харківщині виникають масштабні займання

У Харківській області в екосистемах виникають пожежі. Через масштабні займання є жертви. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

У Богодухівському районі через випалювання сухої трави загинула жінка. 

У ДСНС розповіли, що 1 квітня близько 12:30 виникла пожежа на околиці с. Крисине Богодухівського району Харківської області. Горів сухостій на відкритій місцевості. 

“Коли до місця події прибули рятувальники ДСНС з районного центру, площа горіння склала 800 квадратних метрів. Під час пожежогасіння в осередку пожежі вогнеборці виявили тіло загиблої жінки віком близько 60 років”, - уточнили рятувальники.

Щодо обставин події, сусіди розповіли, що загибла прибирала суху рослинність на відкритій території та спалювала її. В якийсь час щось вийшло з-під контролю. Ймовірно їй стало зле, вона знепритомніла та впала у вогонь.

Також 1 квітня о 13:57 на номер 101 надійшло повідомлення про пожежу в селищі Солоницівка Харківського району. Там за межами населеного пункту на відкритому просторі горіла суха трава на площі 400 квадратних метрів на відстані пів метра від фронту полум’я вогнеборці знайшли їжачка, який намагався врятуватися від загибелі. 

“Шановні громадяни закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах. Бережіть природу та своє життя. Нагадуємо, що спалювання рослинних залишків суворо заборонене! За статтею 77-1 КУпАП за самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф у розмірі від 3060 до 6120 гривень”, - звернулися до жителів Харкова та області у ДСНС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові днями виникла масштабна пожежа



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться