Жителям Харківщини виписують штрафи

За які дії мешканцям Харківської області виписують штрафи

У Харківській області борються із самовільним спалюванням сміття, листя та сухої трави. Рятувальники неодноразово нагадували, що такі дії можуть призводити до масштабних пожеж. Також попереджали про покарання за спалювання - мешканці Харківщини вже отримують відповідні штрафи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС повідомили, що інспектори з Лозівського району притягнули до адміністративної відповідальності ще одного палія сухостою.

“Днями вони виїхали, аби перевірити інформацію про пожежу на відкритій місцевості у с. Домаха Лозівської міської громади. Там горіла суха трава, очерет та чагарники на площі близько 1 га. По гарячим слідам вогнеборці швидко вийшли на її винуватця. Ним виявився 30-річний місцевий, який таким способом намагався позбутися, на його погляд, зайвої рослинності”, - розповіли у ДСНС.

Також вчергове нагадали про відповідальність за такі дії. Палія за самовільне випалювання рослинності згідно зі статтею 77-1 КУпАП оштрафували на 3060 гривень.

“Вкотре звертаємось до громадян із закликом не провокувати пожеж у природних екосистемах. Це вбиває довкілля, нищить флору і фауну, завдаючи непоправної шкоди. Це також небезпечно для життя самих паліїв. Вогонь не обирає кого вбивати…”, - наголосили рятувальники. 

Нагадаємо, що днями в Харкові та Харківській області виникло декілька пожеж. У Харкові полум'я ледь не перекинулося на житлові будинки. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що днями у Харкові виникла пожежа у багатоповерхівці. Внаслідок займання є жертви. Детальніше про подію читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться