На Харківщині запровадили цілодобове чергування та перекривають дороги: що відбувається

До чого готуються у Харківській області

У Слобожанському лісовому офісі розповіли, які зміни запровадили в лісах через високу загрозу пожежної небезпеки, повідомляє портал "Коментарі".

У філіях Слобожанський лісовий офіс запровадили цілодобове чергування. В офісі зазначили, що це допоможе оперативно реагувати у випадку загорянь у темну пору доби.

“Протягом усього пожежонебезпечного періоду працівники філій проводять патрулювання лісовими масивами, а в період найвищого рівня небезпеки встановлюють цілодобове чергування за станом пожежної ситуації у лісах.

Контролюють ситуацію у лісах і за допомогою камер відеонагляду, які встановлені у лісових пожежних пунктах та дають можливість виявити загоряння на початкових етапах”, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, лісівники проводять й інші профілактичні заходи:

  • прокладають мінералізовані смуги та протипожежні розриви,

  • перекривають позапланові дороги,

  • виставляють наглядні засоби соціальної реклами,

  • проводять роз'яснювальну роботу з населенням.

Також у лісництвах проводять спільні навчання зі службами ДСНС з гасіння лісових пожеж, які допомагають злагоджено відпрацювати дії у разі виникнення надзвичайної ситуації.

В Офісі наголосили, що найчастіші причини пожеж у лісі - це пориви вітру, підпали сухої трави та необережне поводження людей з вогнем. Через це на території Харківщини - виникло чотири пожежі.

“Нагадуємо, під час найвищого класу пожежної небезпеки та до завершення воєнного стану відвідувати ліси на території областей категорично заборонено. Не ходіть до лісу! Бережіть себе та природу!”, - звернулися до жителів Харківщини лісівники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Харківщині виникають масштабні лісові пожежі через ворожі обстріли.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться