Локації, які були популярними на Харківщині до війни, відвідувати заборонено

Де у Харківській області заборонено відпочивати

Печенізький селищний голова Олександр Гусаров звернувся до мешканців та гостей Печенізької територіальної громади з попередженням, повідомляє портал "Коментарі".

Він повідомив, що минулими вихідними на березі Печенізького водосховища, поблизу села Мартове, стався надзвичайний випадок - внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмета постраждав 64-річний чоловік. За попередніми даними ДСНС, під час риболовлі чоловік наступив на протипіхотну міну та підірвався. З множинними уламковими пораненнями ноги у тяжкому стані бригадою екстреної медичної допомоги потерпілого ушпиталено до лікарні. 

“Вкотре звертаємо увагу, що в Печенізькій громаді відсутні місця масового відпочинку людей на водних об’єктах”, - наголосив селищний голова. За інформацією місцевих пабліків, у довоєнні часи локації у Печенізькій громаді були популярними для літнього відпочинку не тільки місцевих мешканців, а й харків'ян. 

Олександр Гусаров нагадав, що від 24 лютого 2022 року до вересня 2022 року більша частина території Печенізької територіальної громади перебувала під окупацією, а на іншій половині велися активні бойові дії, що призвело до великої засміченості берегів водоймищ та інших територій вибухонебезпечними предметами. 

“Спеціальні служби постійно проводять роботи з розмінування територій. Проте в Печенізькій громаді мінна небезпека залишається досить високою.  Реалії сьогодення такі, що цей процес триватиме багато років. Обирайте безпечні місця для прогулянок та відпочинку! Пам'ятайте самі та постійно нагадуйте дітям: небезпека може приховуватись будь-де! Навіть уламки ракети, дрона, снарядів тощо можуть нести загрозу! Бережіть своє життя!”, - звернувся до мешканців та гостей громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області повсякчас трапляються підриви на вибухових пристроях. Детальніше про ситуацію з мінною небезпекою в регіоні читайте за посиланням.




Елена

22 березня 2021, 08:46

Привлечь к ответственности всех виновных, которые участвовали в воровстве денег при строительстве амбулатории, сколько медучреждений нуждаются в ремонте, порой свинарники лучше отремонтированы, чем медучреждения. А эти ворюги воруют у людей возможность лечиться в нормальных, человеческих условиях. Потвори!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться