У Харківській області збільшується кількість скарг: причини

Хто має право проводити перевірки димарів

У Харківській філії “Газмережі” попередили мешканців регіону про незаконні дії, повідомляє портал "Коментарі". Споживачів пояснили, що невідомі, представляючись газовиками, вимагають кошти за оформлення паперу з перевірки димарів. 

“До центрів обслуговування клієнтів Харківської філії “Газмережі” надходять скарги мешканців Харківської області про те, що невідомі особи представляючись газовиками пропонують за гроші виписати акти перевірки димоходів без виконання робіт та погрожують відключити газопостачання”, - повідомили у філії.

Такі звернення минулого тижня надіслали мешканці Балаклійської, Ізюмської, Чугуївської, Лозівської, Красноградської громад області.

“Звертаємо увагу наших клієнтів: Харківська філія “Газмережі” послуг з перевірки димоходів і вентканалів не надає і, відповідно, не оформлює актів перевірки димарів. Якщо невідома особа видає себе за працівника “Газмереж”, погрожує відключенням газу та вимагає кошти за оформлення акту перевірки димоходів без виконання робіт, рекомендуємо мешканцям Харківської області одразу звертатись до поліції, - порадили у філії.

При цьому у компанії пояснили, що власник домоволодіння повинен забезпечити перевірку димовентканалів у своїй оселі. Це необхідно зробити для забезпечення власної безпеки та безпеки своїх близьких. Послуги з перевірки, прочищення, ремонту димоходів надають спеціалізовані організації, так звані пічники. Організацію, яка виконає роботи з перевірки димарів, власник будинку обирає самостійно. Ці послуги не є монопольними.

Споживачів попередили, що виконавець робіт оформлює акт перевірки тільки після фактичного проведення перевірки димовентканалів у будинку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові анонсували масштабні перевірки




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться