Безробітний іноземець переховувався у Харкові: що він скоїв (ФОТО)

Зловмисник обіцяв відвезти жінку до міста, яке знаходиться в зоні ведення бойових дій

Кіберполіцейські Харківської області затримали шахрая, який розшукувався за скоєння майнових злочинів в іншій області. Зловмисником виявився раніше засуджений безробітний громадянин Азербайджану. Він був оголошений у розшук судом міста Одеса за скоєння іншого майнового злочину. Шахрай переховувався у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі розповіли, що зловмисник розмістив у відомому месенджері фіктивне оголошення про надання послуг з пасажирських перевезень на окуповані території. “Чоловік скористався довірою та безвихідним становищем громадянки, яка не мала іншої можливості виїхати до рідних, та заволодів коштами у сумі 13 тисяч гривень, які жінка перерахувала як передплату за бронювання квитків”, - уточнили у прокуратурі.

Зловмисник обіцяв потерпілій перевезти її до міста, яке знаходиться в зоні ведення бойових дій. “Жінка перерахувала гроші, але виїхати до родичів так і не змогла. Зловмисник розпорядився отриманими коштами на власний розсуд”, - йдеться у повідомленні прокуратурі.

Чоловіка затримали у порядку ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області триває примусова евакуація - з потенційно небезпечної зони вивозять родини з дітьми. В одному з населених пунктах проведення заходів з безпеки завершили. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться