Ремонт з переплатою на Харківщині: посадовець та підприємець привласнили мільйони гривень

Посадовцю інкримінують два правопорушення

У Харківській області викрили злочинну групу осіб на чолі з посадовцем однієї з селищних військових адміністрацій. За даними Харківської обласної прокуратури особи незаконно заволоділи 1,9 мільйона гривень на ремонті ліцею у Краснограді, повідомляє портал "Коментарі".

Слідство встановило, що у липні 2023 року між КУ “Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради” та ФОП було укладено договір підряду. Угода стосувалась капітального ремонту покрівлі одного з ліцеїв у м. Красноград. 

До тендеру підприємця “залучив” знайомий — посадовець однієї з селищних військових адміністрацій у Харківській області. Саме він організував схему “заробітку” на ремонті навчального закладу.

У прокуратурі зазначили, що фактично ФОП-підрядник взагалі не відвідував вказаний об’єкт. “Повністю роботи по ремонту покрівлі освітнього закладу виконані не були. Проте до офіційних документів він вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості, а виручені грошові кошти були розділені між учасниками злочинної схеми”, - повідомили у прокуратурі.

Особи, за даними прокуратури, незаконно заволоділи майже 1,9 мільйона гривень бюджетних коштів - це підтверджено низкою проведених експертиз.

Фігурантів викрили правоохоронці. Зараз підприємцю та посадовцю повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Також підприємцю додатково інкриміновано службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

“Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області на дорозі обікрали автомобіль.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться