У Харкові затримали блогера: що він скоїв

Чоловік на анонімному каналі поширював заборонений в Україні контент

За даними слідства, безробітний харківʼянин створив у відеохостингу "YouTube" власний анонімний канал. Уявивши себе "блогером", він популяризував комуністичну символіку СРСР, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував кремлівські наративи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Також для навʼязування власних "поглядів" він використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі "ВКонтакте".

Шанувальник совєтів супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора срср, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами Леніна і Сталіна.

За результатами проведення мистецтвознавчої експертизи вказані публікації містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, яку використано під час збройної агресії російської федерації в Україні з метою формування позитивного ставлення до росії – спадкоємця СРСР.

Правоохоронці викрили чоловіка.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 24-річному громадянину у виготовленні, поширенні, публічному використанні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Під час обшуку за місцем його проживання вилучено комп'ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноруч виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Гуманітарну допомогу видаватимуть два дні у Харківській області

9 та 10 травня у громаді на Харківщині планується видача благодійної продуктової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку проводить БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків". Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають на території громади.

Крім того, 10 травня від Харківської обласної організації Червоного Хреста планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги (розкладачки) для родин.

Де та як отримати допомогу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться