Лікарі розповіли про стан поранених дітей внаслідок обстрілу Харкова

Лікарям вдалося зберегти ноги дітям, які були поранені 8 травня на Салтівці

Лікарі зберегли ноги двом хлопцям, які були поранені внаслідок удару по Салтівському району Харкова 8 травня. Наразі троє дітей продовжують перебувати у реанімаціях профільних медзакладів.

Про це Суспільне Харків розповів керівник однієї з лікарень Руслан Врагов, інформує портал "Коментарі".

"До нас доставили четверо пацієнтів. Троє — це хлопчики 2009 року народження й один — це чоловік 55 років. Хлопчики всі були у тяжкому стані. Були викликані фахівці з інших лікарень, залучені травматологи, анестезіологи, хірурги. Стан хлопців довелося стабілізувати, вони в нашій лікарні лишалися добу в інтенсивній терапії. На ранок їхній стан важкий, але стабільний. Нині всі троє хлопців переведені у профільні медзаклади", — сказав Врагов.

В одного з хлопців поранення голови, також осколкове ураження легенів, у двох хлопців — відкриті переломи стегна і гомілковостопного суглобу. Всі кінцівки на зараз були відновлені, встановлені апарати зовнішньої фіксації, є надія, що вдасться зберегти ноги в обох хлопців. Також були масивні ураження м’яких тканин в усіх хлопців. Стан стабільний і загрози життю нема.

У 55-річного пораненого чоловіка був стан середньої важкості, порушення свідомості й контузія, він лишається в лікарні, зазначив Врагов.

8-річна дівчина зазнала поверхневої травми, її стан — середньої важкості, повідомляв вранці 9 травня очільник ОВА Олег Синєгубов. Дитину лікуватимуть амбулаторно.

Інших двох дорослих виписали з лікарні, повідомила речниця ОВА Олена Шаповал.

Нагадаємо, що 8 травня о 13:30 був обстріляний дитячий майданчик біля школи у Харкові. Внаслідок обстрілу місцевості на території освітньої установи пошкоджено будівлю школи, багатоквартирні будинки. Постраждали семеро людей, серед них чотири дитини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться