У Харкові евакуювали людей: що сталося

Харків: вогнеборці врятували п’ятьох людей під час пожежі у житловій багатоповерхівці

10 травня о 08:26 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу у житловій 12-типоверхівці на вул. Олександра Зубарєва у Харкові. Загоряння виникло на балконі у квартирі, що на п’ятому поверсі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Коли до місця виклику прибули рятувальники ДСНС, спостерігалось сильне задимлення сходової клітини, а також тієї оселі, де трапилась пожежа. З цієї квартири вони врятували двох дорослих та дитину. Одночасно були вжиті заходи щодо гасіння вогню, видалення диму зі сходової клітини та евакуації людей. Під час розвідки вогнеборці виявили на 10-му поверсі жінку з немовлям. Вони потерпали від диму і не могли самостійно евакуюватись. Їх також було врятовано.

Решта мешканців у кількості 15 осіб вийшли на свіже повітря самостійно під наглядом надзвичайників.

Пожежу площею 13 кв.м. вдалось загасити о 09:12. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС жертв та постраждалих вдалось уникнути. Причина виникнення загоряння з’ясовується.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сьогодні вночі російська армія завдала удару по житлових будинках у Харкові. Сталися сильні пожежі. Попередньо пошкоджено 12 приватних житлових будинків.

Постраждали дві людини: дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

Всюди – виключно цивільна інфраструктура та житловий район. Деталі та фото обстрілів – за посиланням.

Читайте також: У ХОВА закликали до децентралізації енергосистеми та розповіли, чого не вистачає

У Києві відбулося засідання другого Міжнародного саміту міст і регіонів, на якому виступали голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Олег Синєгубов повідомив, яка наразі є ситуація з енергосистемою області та зазначив, що із 2022 року армія рф пошкодила або знищила 660 об'єктів електропостачання. Лише завдяки героїзму наших енергетиків вдається хоч частково відновлювати знищене.

"Які рішення ми бачимо? Окрім відновлення генеруючих підприємств, на що потрібен час та великий ресурс, — це децентралізація енергосистеми. Постійно ведемо перемовини з іноземними партнерами, забезпечення новим обладнанням потрібне вже зараз, адже до нового опалювального сезону залишається не так багато часу. Лише для відновлення одного із зруйнованих об’єктів необхідні більше 190 млн грн", – наголосив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться