На Харківщині понад чотири тисячі ухилянтів – ЗМІ

До поліції надходять дані з ТЦК про громадян, які ухиляються від служби чи від явки

Російська пропаганда зараз посилено розгойдує тему, що в Україні майже мільйони ухилянтів від військової служби. Щоб довести, що це не так, журналісти OBOZ.UA надіслали інформаційні запити до всіх обласних главків поліції і вже отримали більшість відповідей.

З'ясувалося, що військкоми передали до НПУ інформацію про 94,5 тисяч осіб, які ухиляються від явки до ТЦК.

Рекорд з активності військкомів поставила Дніпропетровська область. За чотири місяці 2024 року до підрозділів поліції регіону надійшло 38 282 звернення з територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки з даними тих українців, які ухиляються від явки (служби). З них вже знайдено та доправлено до ТЦК 5511 осіб.

На Харківщині до поліції надійшла інформація про 4664 ухилянтів. "Під час відпрацювання звернень поліцейськими було встановлено та доставлено 1954 осіб до районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки", – повідомив заступник начальника ГУНП у Харківській області Віталій Гузь у відповіді на інформаційний запит журналістів.

Так, на сьогодні вже є дані, що військкоми передали поліції інформацію про 94 526 ухилянтів. З них 20 031 було знайдено поліцією та доставлено до ТЦК.

Зазначимо, що реальна кількість осіб, які ухиляються від мобілізації, все-таки може відрізнятися від зазначеного у відповідях управлінь Нацполіції, оскільки військкоми могли ще не передати всі дані правоохоронцям. Однак різниця вже точно не мільйон (-и), як стверджують російські пропагандисти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що робиться на фронті Харківщини станом на ранок

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник станом на ранок повідомив, що противник продовжує спроби атакувати українські Сили оборони за підтримки авіації у Вовчанську, Старицях, Зеленому та у напрямку на Липці.

"Загальна ситуація продовжує бути складною. Упродовж доби на цій ділянці фронту відбулось понад 10 бойових зіткнень. Тим не менш, обстановка контрольована. Українські захисники діють ефективно, завдаючи ворогу втрат. Згідно з оперативними даними, за тиждень російська армія втратила орієнтовано 1572 окупанта та 263 одиниці озброєння та військової техніки", – зазначив Мельник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться