На Харківщині підрядник привласник кошти під час ремонту школи: що йому загрожує

Прокуратура домоглась стягнення з недобросовісного підрядника безпідставно сплачених коштів

На Харківщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо директора підрядної організації, які незаконно заволоділи бюджетними коштами. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. Відомо, що суд стягнув з підрядника майже 200 тисяч гривень за недобросовісний ремонт школи. 

Так, у вересні 2021 року компанія зобов'язалась виконати капітальний ремонт та благоустрій території однієї зі шкіл Індустріального району Харкова. Договір був підписаний із органами місцевого самоврядування, а виконання робіт обіцяло значне поліпшення умов навчання для учнів та вчителів.

Проте, підрядник подав недостовірні відомості про обсяг виконаних робіт. Це призвело до безпідставного перерахування з бюджету майже 200 тисяч гривень. 

Судовий процес, ініційований Немишлянською окружною прокуратурою міста Харкова, зайняв декілька місяців, протягом яких зібрано достатньо доказів для підтвердження зловживань. Окрім фінансового відшкодування, суд зобов’язав підрядника виправити всі недоліки, допущені під час ремонту. 

“Рішенням Господарського суду Харківської області позов окружної прокуратури задоволено — державний бюджет буде поповнено на вказану суму. Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що Служба безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки рф отримати стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдули.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться