Начальник поліції Харківщини: «Ситуація складна, ми рекомендуємо виїжджати»

У громаді на Харківщині можуть оголосити примусову евакуацію

У прямому етері "Суспільне.Студія" начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко розповів про безпекову ситуацію у Харківському регіоні, інформує портал "Коментарі".

Володимир Тимошко повідомив, що ворог застосовує проти мирного населення керовані авіабомби, реактивні системи залпового вогню. На прикордонні та у зонах, де ведуться активні бойові дії, тривають мінометні й танкові обстріли.

"Дещо знизилась кількість ракетних обстрілів. І це дійсно ми фіксуємо. Останнім часом, а це приблизно днів 10, не застосовуються ворогом ракети С-300", - зазначив Володимир Тимошко.

Сьогодні близько 11 години ранку ворог вдарив крилатою ракетою "Іскандер-К" по Борівській громаді. Обійшлося без жертв, хоча знову ворог цілився у цивільний об'єкт.

Минулого тижня сталося 74 обстріли, які призвели до руйнацій, а також поранень чи загибелі людей.

"Зокрема, за минулий тиждень загинуло по області троє людей. 33 було поранено. На жаль, серед поранених була одна дитина. Вчора була поранена ще одна особа".

Вчора слідчі поліції Харківської області провели 18 оглядів місць подій  і внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 кримінальних проваджень.

За словами керівника поліції Харківщини, досить напружена ситуація у Борівській громаді. Щоденно фіксуються прильоти КАБ, РСЗВ, Іскандер-М, Іскандер-К.

"Ситуація залишається там складною і ми рекомендуємо людям виїжджати. Примусова евакуація наразі там не оголошена, однак у разі погіршення ситуації це питання буде винесене на Раду оборони".

Також Володимир Тимошко зазначив, що евакуаційні заходи в інших прифронтових громадах не припиняються. Зокрема, вчора лише з Вовчанської громади було евакуйовано 17 людей. Сьогодні заходи тривають. Станом на 13:00 було евакуйовано 6 людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Нардепа з Харкова, який міг дати хабар Найєму у криптовалюті, судитимуть вже за два дні

Перше засідання має відбутися 20 червня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2023 року народний депутат від "Слуги Народу" Андрій Одарченко звернувся до тодішнього керівника Держагентства відновлення Мустафи Найєма з проханням посприяти у виділенні коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного Державного біотехнологічного університету.

Нардеп пообіцяв надати неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 000 доларів. Після виділення коштів для ДБТУ на криптогаманець Найєма надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 000 доларів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться