Майже сто людей постраждали від обстрілів Харкова за червень – Терехов

Статистику злочинів російського агресора в Харкові за червень повідоми мер міста

Незважаючи на меншу кількість обстрілів, ніж позаминулого місяця, саме у червні ворог вперше застосував для ударів по Харкову КАБ-250 та ФАБ-500 — керовані авіабомби, відомі надпотужною руйнівною силою. Навіть більшою, ніж у ракет. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, публікуючи статистику обстрілів за перший місяць літа 2024 року.

Так, за червень у місті пролунало 169 сигналів повітряних тривог, це 468 годин тривог.

Було 48 реальних загроз обстрілу міста, з них 188 години 42 хвилини – це загальна тривалість сигналу повітряних тривог із загрозою обстрілу міста.

Усього за минулий місяць окупанти 22 рази обстріляли Харків різними типами боєприпасів.

Загалом постраждало 92 людини, загинуло внаслідок обстрілів шестеро людей.

"Зокрема, одна людина загинула напередодні внаслідок удару ФАБ-500 по поштовому відділенню. Постраждали 10 осіб, вісім з яких знаходяться в лікарні", – зазначив мер.

За його словами, восьмимісячне немовля, яке постраждало внаслідок цієї атаки, сьогодні готують до виписки.

Ігор Терехов подякував міжнародним партнерам та колегам з українських міст, які допомагають з організацією відпочинку для юних харків'ян. Зокрема, за словами мера, зараз тривають перемовини з керівництвом Закарпатської області щодо облаштування табору для дітей з Харкова.

"Дітям потрібно відпочити від постійних повітряних тривог у безпечних умовах", - зазначив Ігор Терехов.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині видаватимуть хліб та продуктову допомогу

Завтра на Харківщині планується видача хліба, яку проводить БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків". Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають у громаді.

Також Товариство Червоного Хреста України буде надавати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів для людей, які евакуювалися з небезпечних громад, у Харкові. Де та коли можна отримати допомогу – читайте за посиланням.

Читайте також: Ворог буде шукати нові можливості "входу" в область – коментар ХОВА

Ворожа армія продовжує наступати в Харківській області та не відмовляється від своїх планів окупувати населені пункти області. Про це в етері національного телемарафону повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, інформує портал "Коментарі". Що робиться в області зараз – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться