Мешканець Пісочина отримає строк за коментарі у телеграмі

Викрито жителя Харківщини, який на проросійських інтернет-майданчиках принижував бійців ЗСУ

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, вчиненому повторно (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Підозрюваний — мешканець селища Пісочин Харківського району. За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України він підтримував на просторах інтернету державу-агресора.

У месенджері "Телеграм" він вступив у проросійські групи, де активно коментував пропагандистські пости.

Під однією з публікацій мешканець Харківщини написав наступне: "Харьков – русский город. И теперь из-за того, что с 2014-го года понаехали сюда всякие, для которых Бандера это батько, приходится их выкуривать ракетами. Другого выхода нет,  сами уходить не хотят".

Також чоловік у своїх коментарях на кремлівських майданчиках називав військовослужбовців ЗСУ "террористами" та іншими образливими словами. Він додав, що українським бійцям, на його думку, краще одразу потрапляти у полон російської армії. Такі характеристики демонструють зневажливе ставлення підозрюваного до українських військових і водночас імпліцитно підкреслюють значущість і перевагу військових формувань рф.

Правоохоронці викрили шанувальника "русского мира": тепер своїми поглядами він поділиться зі стороною обвинувачення, а надалі — у суді.

Досудове розслідування проводить СВ відділення поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині видаватимуть хліб та продуктову допомогу

Завтра на Харківщині планується видача хліба, яку проводить БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків". Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають у громаді.

Також Товариство Червоного Хреста України буде надавати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів для людей, які евакуювалися з небезпечних громад, у Харкові. Де та коли можна отримати допомогу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться