Журналіста, якого понад місяць шукали у Харкові, знайшли мертвим

Чоловік зник ще у травні, його понад місяць шукали

Журналіста Олександра Лапшина з Харкова 29 червня знайшли мертвим. Чоловік зник 29 травня за невстановлених обставин та перебував у розшуку.

Інформацію про смерть Олександра Лапшина Суспільному підтвердив начальник Слідчого управління ГУНП Харківської області Сергій Болвінов.

"30 травня 2024 року до поліції надійшла заява від родичів Олександра, що він безвісти зник. Поліція почала розслідування. 29 червня до нас надійшла інформація від перехожого, який виявив тіло на мотузці з ознаками суїциду в районі Сортировки. Звісно, ми мали встановити особу загиблого, бо цей чоловік там перебував довгий час і візуально підтвердити, хто ця людина неможливо. В кишені була записка, але через спеку її неможливо було прочитати. Ймовірно, це була передсмертна записка.

Поліція відібрала ДНК у батька Олександра, ми отримали результати про збіг цього тіла і ДНК батька. Ми сьогодні маємо такі результати, вже ми повідомили про це родині Олександра. Офіційно причину смерті визначимо після судово-медичної експертизи, однак, ми маємо підстави вважати, що людина, чиє тіло знайшли в посадці, покінчила життя самогубством", — сказав Болвінов.

Як розказав Суспільному керівник пошуково-рятувального загону громадської організації "Троянда на руці" Олександр Гуманюк, шукали Олександра Лапшина протягом місяця.

29 червня волонтери та небайдужі люди зібралися прочісувати територію поблизу будинку чоловіка, встигли пройти частину.

"На жаль, тіло знайшли місцеві жителі, вони нас набрали, сказали, ми приїхали. Це десь за півтора кілометра від місця його проживання. Ми тримали інформаційну тишу, щоб мали змогу працювати слідчі й повідомити родину", — сказав Олександр Гуманюк.

За даними Суспільне Харків, до повномасштабного вторгнення Олександр Лапшин не працював у ЗМІ. Навесні 2022 року він близько місяця працював фіксером міжнародної агенції Reuters, має кілька публікацій на сайті "Української правди".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вибухи у Харкові: є прильоти авіабомб

Сьогодні у Харкові близько 16 години знову пролунали вибухи. Міський голова Ігор Терехов та начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов попередили про небезпеку для мешканців міста та району та закликали усіх перебувати в укриттях.

Пізніше очільник області повідомив, що "попередньо: зафіксовані щонайменше три удари КАБами в Київському районі Харкова".

Деталі наслідків зʼясовуються. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться