Комунальник Харкова попався на хабарі (ФОТО)

Слідчі повідомили адвокату про підозру у зловживанні впливом на осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування

57-річному громадянину Харкова правоохоронці повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішень особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Підозрюваний є інженером одного з харківських комунальних підприємств та діючим адвокатом. Проте дохід він отримував не тільки від професійної діяльності.

За даними слідства, на початку 2024 року до підозрюваного звернувся знайомий та розповів, що йому необхідно отримати рішення про визнання головним наймачем із подальшою приватизацією обʼєкта нерухомості, а саме квартири по вул. Сергія Грицевця у Харкові.

Посадовець повідомив, що це питання можна "вирішити" за 4000 доларів США. Він підкреслив, що має звʼязки з посадовими особами Харківської міської ради, щоб безперешкодно було винесено необхідне рішення.

Вже у березні фігурант підвищив "ставку" та оголосив суму в розмірі 6000 долларів США. Підозрюваний неодноразово наголошував на тому, що без "впливових осіб" та грошей "питання по квартирі" вирішити неможливо.

Фігурант отримав від знайомого обумовлену суму.

Правоохоронці викрили зловмисника. Слідство триває, встановлюються всі фігуранти вказаного кримінального провадження.

Процесуальне керівництво здійснює Новобаварська окружна прокуратура м. Харкова.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Близька до родини мера Харкова фірма заробляє на ринку пального – розслідування журналістів

Майже мільярд гривень з бюджету Харкова з початку великої війни освоїла маловідома компанія, яка продає пальне комунальникам. Людина, яка за нею стоїть, виїхала з України як "волонтер", а сліди від неї ведуть до обраниці Ігоря Терехова. Про це йдеться у великому розслідуванні журналістів "Економічної правди", інформує портал "Коментарі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться