Військком-хабарник попався на гарячому: вимагав гроші від ресторану за "бронь" від мобілізації

У Харкові посадовцю військкомату повідомлено про підозру у вимаганні хабаря від ресторану

У Харкові викрито посадовця районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який вимагав хабар від популярного місцевого ресторану. За 1500 доларів США та постійну знижку у закладі він обіцяв не мобілізувати працівників та відвідувачів, а також забезпечити їх фіктивними документами про відстрочку від служби. Про це повідомили Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

За даними слідства, 42-річний посадовець на початку червня 2024 року звернувся до керівництва відомого харківського бару-ресторану з вимогою неправомірної вигоди. Він обіцяв не проводити мобілізаційні заходи щодо персоналу та клієнтів закладу, а також надати їм фальшиві документи, що гарантують відстрочку від призову на кілька тижнів.

picture

Правоохоронці затримали посадовця "на гарячому" під час отримання частини хабаря у вигляді знижкової карти ресторану в обмін на фіктивні документи РТЦК та СП. Наразі йому повідомлено про підозру.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

“Досудове розслідування здійснюють слідчі ВСП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться