Небезпечна знахідка на городі: на Харківщині чоловік підірвався на міні

В результаті вибуху чоловік отримав мінно-вибухову травму у вигляді ампутації ступні

Наслідки війни продовжують забирати здоров'я та життя українців. 2 серпня у селі Кам'янка Ізюмського району 50-річний чоловік отримав важку травму, працюючи на власному городі. Наступивши на вибухонебезпечний предмет, ймовірно, залишений російськими окупантами, чоловік втратив ступню. Про це повідомили в ДСНС.

Постраждалий самостійно звернувся до лікарні, де йому надають необхідну медичну допомогу. Наразі його стан оцінюється як стабільний, але попереду довгий шлях реабілітації.

Цей трагічний випадок – ще одне нагадування про те, наскільки важливо дотримуватися правил мінної безпеки. Влада закликає громадян бути вкрай обережними та не відвідувати потенційно небезпечні місця, такі як ліси, поля, річкові заплави, особливо ті, де проходили бойові дії.

Пам'ятайте:

  • Не чіпайте підозрілі предмети.

  • Не ходіть поза второваними стежками.

  • Повідомляйте про знахідки вибухонебезпечних предметів до ДСНС або поліції.

На жаль, випадок у Кам'янці – не поодинокий. Тисячі гектарів української землі залишаються забрудненими мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Це створює серйозну загрозу для життя та здоров'я людей, а також перешкоджає відновленню економіки та нормальному життю в постраждалих регіонах.

“Звертаємось до громадян з проханням суворо дотримуватись заходів мінної безпеки. Не відвідуйте кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. Ці території є сильно забруднені вибухонебезпечними предметами, боєприпасами, що не розірвались, протипіхотними і протитанковими мінами”, - йдеться в повідомленні ДСНС.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Харківські сапери продовжують невтомну боротьбу: за період з 24 по 31 липня піротехнічні підрозділи знешкодили понад 820 вибухонебезпечних предметів, повернувши до безпечного життя понад 315 гектарів територій. Про це повідомили в Харківській ОВА. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться