На Харківщині чоловік виловив червонокнижну рибу

На річці Бритай задокументовано факт вилову червонокнижного виду риби

31 липня 2024 року під час проведення рибоохоронних заходів державні інспектори, спільно з працівниками Лозівського РВП ГУНП в Харківській області, виявили грубе порушення Правил рибальства. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

Так, на річці Бритай поблизу с. Михайлівка Лозівського району було виявлено чоловіка, який за допомогою човна здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – однією сіткою з льоси. При цьому впіймав: лин 12 шт, карась сріблястий - 7 екз., окунь - 5 екз., краснопірка - 4 екз., плоскирка - 1 екз.,  щука  - 1 екз. та 7 екз. червонокнижного виду риби - карася золотого.

На чоловіка складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП України.

Збитки, завдані рибному господарству України, складають 59 651 грн.

За даним фактом вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України. Заборонене знаряддя лову, човен та незаконно виловлені водні біоресурси вилучено.

Харківський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

"Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби просимо невідкладно повідомляти за номером телефону "Гарячої лінії": (099) 549 23 59", – закликають у патрулі.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Під Харковом помітили масовий мор риби

Правоохоронними органами внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У медіа стала ширитись інформація про масовий мор риби у річці Студенок в селі Хроли Харківського району. У ході огляду місця події спільно зі слідчими поліції та представниками контролюючих органів, а саме спеціалістами екологічної інспекції відібрано проби води для проведення відповідних досліджень. Вилучену в ході огляду рибу направлено в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться