На Харківщині смертельно хворий кіт покусав чоловіка

У місті введено карантинні обмеження

Мешканець Люботина 29 липня виявив у свого кота захворювання, яке проявлялося слинотечею та блювотою. Господар одразу почав надавати тварині допомогу самостійно, але стан кота не покращувався. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби Харківщини.

Коли господар давав тварині ліки 31 липня, кіт його укусив. Того ж дня чоловік звернувся до медичного закладу.

2 серпня власник кота звернувся до Люботинської дільниці ветеринарної медицини. Тварину оглянули та поставили на облік через підозру захворювання на сказ. Наступного дня кіт помер. Спеціаліст Люботинської дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провів відбір патологічного матеріалу, який доставили до Харківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ.

Згідно зі звітом Харківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про результати дослідження патологічного матеріалу №000963п.м/24 від 04.08.2024 року в загиблого кота підтверджено захворювання на сказ.

Відповідно до вимог Закону України "Про ветеринарну медицину" рішенням місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Люботинської міської ради 06.08.2024 введено карантинні обмеження на територію міста Люботин, обмежену вулицями: Травнева, Караванська, Соняшникова (колишня Пугачова) та Романа Лисенка (колишня Глінки) з прилеглими до них лісовими та польовими масивами. Також затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

Нагадуємо! Сказ – це небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей і найдієвішим інструментом боротьби з нею є вакцинація. Нехтування щепленням тварин проти сказу може призвести до захворювання та загибелі ваших чотирилапих друзів і водночас стати загрозою для вашого здоров’я та здоров’я членів вашої родини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться