Харків’янин намагався заробити на мобілізації

Чоловіка викрито на вимаганні грошей за отримання відстрочки від мобілізації

29-річний зловмисник розробив злочинну схему отримання грошей з цивільних громадян за вплив на прийняття рішення працівниками РТЦК та СП щодо оновлення особистих даних та надання відстрочки від мобілізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В липні зловмисник запропонував чоловіку допомогти оновити його особисті дані у військовому квитку та отримати відстрочку від мобілізації. Свої "послуги" він оцінив у 1 тисячу доларів США. При цьому зловмисник додав, що іншим чином чоловік не зможе оновити свої дані та вимусив погодитися на його пропозицію. Після отримання грошей фігурант обіцяв оновити дані у військовому квитку та надати відстрочку від мобілізації строком на 12 місяців на підставі захворювання, яке потребує лікування.

Правоохоронці затримали зловмисника після отримання грошей. Речові докази вилученні.

Слідчими відділення поліції № 2 ХРУП № 1 відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою 242 000 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині окупанти мають низький морально-психічний стан – ОТУ "Харків"

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України. Про це у ранковому зведенні повідомили в оперативно-тактичному угрупуванні (ОТУ) "Харків", інформує портал "Коментарі".

У Вовчанську ворог здійснює підготовку до проведення штурмових дій в кварталі багатоповерхової забудови та у районі Агрегатного заводу. З цією метою противник залучив додатковий особовий склад загону "Шторм" 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії, провів заходи логістичного забезпечення. В районі населеного пункту Глибоке ворог здійснював мінування місцевості. В підрозділах 155-ї окремої бригади морської піхоти ТОФ, що задіяні на даному напрямку, відмічається низький  морально-психічний стан.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться