У Харкові стало більше диких тварин – міськрада

У Харкові останнім часом збільшилася кількість лисиць

Під час дії воєнного стану в Харківській області заборонений санітарний відстріл лисиць для регулювання чисельності поголів’я. Тому кількість цих диких тварин зросла, і вони виходять у місто в пошуках їжі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

кщо ви побачили на вулицях Харкова лисицю, не варто вимагати її вилову в міських служб (тим паче, що жодна з них не має на це повноважень). Однак, щоб вберегтися від можливого  зараження сказом (лисиця є головним поширювачем цього вірусу в природі), необхідно дотримуватися таких правил:

1. Не наближайтеся до тварини та не підгодовуйте її.

2. Закривайте кришками сміттєві баки, в яких лисиці часто шукають собі їжу.

3. Не провокуйте тварину на агресію. Не лякайте її, не махайте палицею, не кидайте каміння.

У випадку нанесення укусів дикою твариною, потрібно негайно звернутися до травмпункту медичної установи. Також ветеринари нагадують про обов’язкове щорічне щеплення домашніх тварин проти сказу – єдиний захист від цієї невиліковної хвороби", – наголошують у міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Скажений борсук покусав двох харків’ян: оголошено карантин

На подвір’я мешканки села Лихове 2 серпня собака загнала борсука, який покусав двох мешканців м. Харкова, котрі на той час там перебували. Тварину ізолювали на території домогосподарства, а наступного дня для проведення її клінічного огляду власниця подвір’я викликала співробітників Нововодолазької дільниці ветеринарної медицини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби Харківщини.

Власниця домогосподарства 4 серпня повідомила, що борсук захворів. При виїзді на місце співробітники Нововодолазької дільниці ветеринарної медицини виявили у тварини клінічні ознаки сказу та провели евтаназію.

Що було далі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться