Жителів Харківщини попередили про нову шахрайську схему (ФОТО)

Правоохоронці наголосили, що “законів” про виплати грошової допомоги немає

Шахраї видурюють гроші у людей, які чекають допомоги від держави (стара схема по-новому). Про це повідомив Первомайський міський голова Микола Бакшеєв, інформують "Коментарі. Харків".

Поліція застерігає, що “закон” про виплати 6 500 та 13 200 гривень громадянам – це нова шахрайська “схема”: тільки за добу в Україні ошукали більше десятка громадян на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

“Суть полягає у тому, що шахраї через повідомлення у месенджерах пропонують отримати грошову допомогу, посилаючись на неіснуючий закон, нібито прийнятий Верховною Радою”, – йдеться у дописі.

Правоохоронці зазначають, що людина стає жертвою шахрайства саме тоді, коли переходить за посиланням, вказаним у повідомленні, та здійснює авторизацію зі свого банку за допомогою персональних даних, паролів тощо. Таким чином шахраї отримують доступ до чужої банківської картки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Службі безпеки України звернулися до громадян з попередженням про розсилку невідомими небезпечних листів нібито від імені СБУ. “Подібні фейкові розсилки можуть використовуватися російськими спецслужбами для шпигунства та збору інформації", - зазначають у Службі безпеки.

Також пояснили, що листи здаються правдоподібними, однак насправді вони не мають жодного відношення до СБУ і містять файли й додатки, які при запуску завантажують на комп’ютер користувача шкідливе програмне забезпечення.

Про підозрілі розсилки попередили в ДСНС.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться