У Харківській області будуть судити командира роти: що він скоїв

Службовця можуть посадити на строк від п’яти до десяти років

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командира роти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Чоловіку інкримінують одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що 36-річний командир роти, розуміючи обсяг влади і своїх службових повноважень  довів до своїх підлеглих, що за грошову вигоду може вирішувати їх проблеми. Погоджувати рапорти на відпустку, не створювати штучні перешкоди під час проходження військовослужбовцем військової служби, не направляти військовослужбовця на складні завдання, не наказувати за дисціплінарні, адміністративні  порушення. Або навпаки, якщо підлеглі не будуть згодні давати неправомірну вигоду у виді грошових коштів.

Так в листопаді 2022 року обвинувачений звернувся до свого підлеглого та запропонував за 20 000 грн не робити донесення про вчинення останнім самовільного залишення військової частини та не притягувати встановленим порядком до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі  слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Прикордонники відділення "Богдан" Мукачівського загону затримали черговихпорушників кордону, які збиралися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України. Найближче до державної межі через високогір’я Карпат змогли дістатися двоє чоловіків – жителі Харківщини та Донеччини.

Мандрівники, на їх думку, добре підготувалися до пішої "прогулянки", а щоб здаватися менш помітними серед лісових хащів, навіть придбали камуфльовані штани-кікімори та футболки. Проте, за 50 метрів до кордону, їх "розсекретив" прикордонний наряд.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться