Харків’янин зміг дістати та дотягти 150-кілограмову засувку тепломереж до пункту металобрухту

У комунальному підприємстві дивуються: підняти засувку можна лише з лебідкою

У бомбосховищі, розташованому в підвалі багатоповерхівки, мисливці за металом поцупили  засувку, вагою у 150 кілограмів. За словами теплоенергетиків, підняти таку вагу можна лише за допомогою лебідки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

Як каже начальник теплового району Георгій Матахерія, засувка дуже важка, але крадії змогли  дістати її з рамки житлового будинку і дотягти до пункту прийому металобрухту.

Саму засувку на пункті прийому металобрухту виявили працівники служби безпеки "Харківських теплових мереж". А в результаті слідчих дій встановили особу одного підозрюваного – 21-річного раніше засудженого хлопця. Наразі триває слідство, а засувка повернулася у власність КП "ХТМ". Начальник теплового району, де була скоєна крадіжка, Георгій Матахерія шокований наполегливістю крадіїв. Раніше, за його словами, найбільше шкоди робили крадії теплових лічильників та металобрухту.

Теплоенергетики застерігають: зайвого у підвалах немає нічого.

"Особливо боляче підприємству втрачати коштовні технологічні вироби, які злочинці просто псують через шматок кольорового металу на пару сотень гривень. Наразі один з таких солдатів вдачі, якого завдяки службі безпеки підприємства затримали по гарячих слідах, отримав вирок у 7 років позбавлення волі. Чоловік в жовтні минулого року поцупив майна теплових мереж у підвалах  майже на 50 000 гривень. Тепер він має і покарання відбути, і збитки відшкодувати", – зазначають у КП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові крали решітки дощоприймача: стало відомо, хто це був

Під час патрулювання Шевченківського району міста, патрульні отримали виклик "Підозріла особа". Заявник повідомив, що з вікна квартири помітив, як двоє чоловіків знімали решітки дощоприймача поблизу закладу громадського харчування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківщини.

Поліцейські передали наявну інформацію в радіоефір та розпочали пошук. Під час відпрацювання виклику патрульні помітили та зупинили для перевірки чоловіків, які підпадали під опис. Що виявили правоохоронці – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться