Харківські слідчі за ДНК знайшли ґвалтівника неповнолітньої дівчини: дістали його з-під землі

Поліцейські за допомогою ДНК змогли встановити особу, яка напала на дівчину з ножем

Чоловік не вперше ґвалтував дівчат. Він вистежував до дому свою жертву, заходив слідом у під’їзд, а потім, приставивши ніж, ґвалтував дівчат. Так сталося з 16-річною дівчиною, якій чоловік наказав мовчати про скоєне, погрожуючи вбити. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Він зазначив, що дівчина все розповіла своїм батькам, які одразу звернулися до поліції.

"Знайти збоченця непросто під опис підходять сотні чоловіків, перевіряють кожного. Також – всіх раніше засуджених за такі злочини. Один з тих, хто потрапляє до поля зору – 30-річний чоловік, вже сидів за зґвалтування та крадіжку.

Пошуки тривають, тим часом, дівчина – вже на Кіпрі, її родина рятується там від війни.

Здавалося б, слідство затягується. Але – ґвалтівник лишив на тілі дівчини зразки свого ДНК, і у нас вони збереглися. Тепер на озброєнні  криміналістів є сучасна ДНК мобільна лабораторія. Через неї ретельно проганяємо всі наявні зразки. І тут – співпадіння. Спрацював аналіз від рідної сестри одного з ймовірних нападників – саме того 30-річного, раніше засудженого", – розповідає головний слідчий Харківщини.

Виявляється, що вже за чотири місяці після злочину ґвалтівник помер від ковіду. Слідчі провели ексгумацію на його могилі, взяли зразки ДНК – і техніка видала остаточне підтвердження. Це – він.

"Дівчині зараз вісімнадцять років. Сьогодні їй повідомили про те, як і де знайшли її кривдника. Слідчим, які зв'язалися з нею, вона зізналася – після цієї новини їй стало набагато спокійніше навіть на Кіпрі.

А ми чекаємо на остаточні висновки експертиз, допрацьовуємо, повідомляємо про підозру та закриваємо цю справу", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Родина згоріла заживо": слідчій розповів страшні подробиці ночі в Харкові

Старшому Льоші було сім років, середньому Михайлу – чотири роки, найменший -  Павло, йому було десять місяців. Подробиці загибелі розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов. Під час тривог батьки з дітьми ховалися у підвалі. Але цього разу на подвір'я увірвалося полум'я. Коли родина побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини та паливо.

Жахливі подробиці загибелі сім’ї Путятіних – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться