Харків’янин не прибув до ТЦК та написав відмову від призову: що було далі

Ухилянт з Харкова отримав три роки ув’язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 31-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що у липні 2023 року чоловік отримав повістку для прибуття до Київського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Харкова. Надалі він пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби, та отримав повістку для відправлення до військової частини.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих документах. 

Проте харківʼянин не прибув до Київського районного ТЦК та СП і надав письмову заяву про відмову від призову на військову службу у звʼязку із мобілізацією.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області заохочується мобілізація: подробиці

Ще одна громада ухвалила рішення про надання грошової допомоги мешканцям у разі виявлення бажання вступити до лав Збройних Сил України чи інших підрозділів, які воюють. Так, у Первомайській міській територіальній громаді будуть виплачувати по 20 тисяч гривень мобілізованим. Як отримати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться