Харків'янин проведе три роки за ґратами через дописи в соцмережі: деталі

Харків'янин навіть в СІЗО продовжував поширювати російську пропаганду

Дзержинський районний суд м. Харкова виніс обвинувальний вирок харків'янину, який “ностальгував” за СРСР. Суд визнав винним 55-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що чоловік на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій росії. Чоловік вихваляв політику кремля, “ностальгував” за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України.

Харків'янин переховувався від слідства та намагався втекти до росії. Він навіть розробив план “побега” через коридор у Запорізькій області, який використовується для евакуації цивільного населення. Однак у листопаді 2023 року правоохоронці викрили харківʼянина та за клопотанням сторони обвинувачення йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Але чоловік на цьому не зупинився. Опинившись в СІЗО, він продовжив поширювати свою пропаганду. Прихильник “всього руського” закликав співкамерників підтримувати дії рф. За це він отримав ще одну підозру та наразі вже і вирок за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 8 грудня 2023 року йому призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, повʼязані зі виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 10 років. 

picture

Під час судового засідання за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України), чоловік визнав свою вину частково та додав, що “робив це не навмисно”. 

Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд м. Харкова, триває строк на апеляційне оскарження. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що харків'янка допомагала ворогу наводити ракети на місто. Яке покарання їй загрожує, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться