На кордоні з росією у підприємства забрали земельну ділянку для будівництва оборонних споруд

Земля агрофірми пролягала уздовж російсько-українського кордону

Прокуратура через суд зобов’язала підприємство повернути земельну ділянку уздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 150 млн грн.. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Суд задовольнив позовну заяву Харківської обласної прокуратури в інтересах держави до агрофірми про усунення перешкод державі у користуванні та розпорядженні землями оборони.

Встановлено, що вказана земельна ділянка у Богодухівському районі на Харківщині незаконно вибула з державної власності до комунальної та передана в оренду агрофірмі для сільськогосподарських потреб. Її площа складає 24,3 га, вартість — понад 150 млн гривень.

При цьому земельна ділянка фактично є землею прикордонної смуги та повинна використовуватись виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії російської федерації.

Такі землі можуть перебувати виключно у державній власності та мають використовуватись для оборони країни та забезпечення діяльності органів прикордонної служби.

Використання цих земель для сільськогосподарських потреб, вибуття з державної власності та перебування в оренді приватного суб’єкта господарювання унеможливлює її використання для захисту нашої держави.

Рішення виніс Господарський суд Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ігор Терехов повідомив, що буде з дорогами у Харкові

"Незважаючи ні на що, ми коштом бюджету міста відновлюємо дороги з найінтенсивнішим рухом автомобілів та громадського транспорту. Після цього почнемо ремонт другорядних проїздів, а потім - внутрішньоквартальних вулиць і підʼїздів. Що ж стосується автодоріг державного значення, то теж постійно звертаємося до відповідних служб з приводу покращення їхнього стану. Бо це питання не благоустрою чи навіть комфорту, а насамперед логістики та інфраструктури", - зазначив очільник Харкова.

Читайте також: У Харківській області далеко не весняна погода: подробиці



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться