Через недбалість чиновників Харківської області працівники освіти не отримують зарплату

Ірина Верещук закликала керівництво області невідкладно врегулювати це питання

У Харківській області працівники дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл регіону не отримують заробітну плату. На цьому наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук на нараді під її головуванням. Засідання стосувалося питання фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які утворені Харківською облрадою та мають дошкільні групи, інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У засіданні взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінфіну, Північно-східного офісу Держаудитслужби, Харківської ОВА та інші.

Присутні розглянули проблему невиплати заробітної плати працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл Харківської області.

Зазначається, що у таких закладах навчаються діти з особливими освітніми потребами.

Проблема виникла зокрема через відсутність чітко визначеного джерела видатків, із якого здійснювалося б фінансування заробітних плат працівників зазначених вище закладів.

Водночас, за офіційною інформацією Мінфіну, фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які мають дошкільні групи, може здійснюватися з обласного бюджету за наявності відповідної програми.

Тому Віцепрем’єрка доручила представникам Харківської ОВА невідкладно врегулювати це питання, щоб працівники таких закладів якнайшвидше отримали свою зарплатню.

"В обласному бюджеті закладені кошти на такі виплати. Люди чесно відпрацювали, але не отримали зароблені гроші через недбалість чиновників. Це неприпустимо. Ми негайно повинні це виправити", – наголосила Ірина Верещук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Офіційну роботу пропонують у Харкові та області з зарплатою понад 20 тисяч

Станом на 14 березня 2024 року, за даними обласної служби зайнятості, на Харківщині актуальні 1300 вакансій, інформує портал "Коментарі".

Читайте також: У Харкові на Салтівці створили фотозону (ФОТО)

Працівники восьмої дільниці філії КП "Харківблагоустрій" у Салтівському районі створили весняну фотозону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Каркас з дерева робітники змайстрували власноруч, а елементи декору допомогли придбати небайдужі мешканці. Інсталяція знаходиться в одному з дворів на вул. Героїв Праці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться