У Харкові обрізають дерева: мешканці скаржаться

Харків’яни не задоволені обрізкою дерев у місті

З початку березня працівники СКП "Харківзеленбуд" очистили близько 500 га територій зон відпочинку та вздовж "червоних" ліній. Зокрема, комунальники вивезли понад 600 куб. м листя та сміття, а також провели санітарну та омолоджувальну обрізку понад 300 дерев і кущів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Весняні роботи тривають. Сьогодні до них залучено понад 400 співробітників підприємства та 70 одиниць спецтехніки.

Проте деякі харків'яни скаржаться на санітарну обрізку дерев, вважаючи її надмірною. Про це розповів директор СКП "Харківзеленбуд" Дмитро Поздєєв.

За його словами, ці закиди безпідставні, адже така обрізка допомагає запобігти виникненню різних непередбачених ситуацій під час негоди. Санітарну обрізку та кронування дерев у місті Харкові проводять фахівці СКП "Харківзеленбуд", які пройшли відповідне навчання.

"Часто люди не бачать знизу, в якому стані знаходиться дерево. Наші фахівці, які пройшли навчання та мають відповідні сертифікати, піднімаються нагору та можуть оцінити його реальний стан. Якщо дерево прогнило, то за сильного вітру воно може просто зламатися. Тому іноді доводиться зрізати майже всю крону", - пояснив директор СКП.

За його словами, вже за кілька років після такої обрізки крона дерева знову стає пишною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

До поліції Харківщини доставили 16 людей: що відбувається

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 16 осіб.

Читайте також: З останніх сил боровся за життя: під Харковомвідбувся порятунок собаки

Учора о 10:31 у селищі Мала Данилівка на місцевому озері провалився пес. Йому була потрібна негайна допомога, бо він не міг самостійно вилізти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться