Підготовка до Великодня: скільки у Харкові коштують продукти

Скільки коштують яйця у Харкові перед Великоднем

У Харкові проаналізували ціни на основні складові для випічки пасок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що порівняно з передвеликоднім періодом 2023 року борошно подорожчало на 6%, свіжі дріжджі - на 5,8%, яйця курячі подешевшали на 35%, цукор - на 12%.

За даними департаменту, ціни на пшеничне борошно вищого ґатунку становлять в середньому 19,2 гривні за кілограм, на цукор - 30,6 гривні за кілограм. Вартість сухих дріжджів становить близько 9,4 гривні за 11 грам, свіжих - 12,75 гривні за 100 грамів, а ваніліну - 5,2 гривні за 2 грами.

Крім того, одним із найзатребуваніших продуктів до Великодня є курячі яйця. Ціни на них залежать від розміру, виробника, торгової марки. У супермаркетах курячі яйця в упаковці коштують від 35 до 60 гривень за 10 штук, без упаковки - близько 23,7 гривні за 10 штук. На ринках міста ціни на яйця становлять від 30 до 47 гривень за 10 штук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на полицях харківських магазинів та ринків продаються свіжі овочі нового врожаю. На ринках Харкова представлені овочі та фрукти з України, а також з Туреччини, Іспанії, Еквадору тощо. У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку повідомили, що вартість свіжих овочів залежить від сорту, сезонності, країни, де вирощений продукт.  За місяць ціни на овочі знизились. Ознайомитися детальніше з цінами на свіжі овочі, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться