Дітей з Харківщини відправили на відпочинок: хто поїхав

Дітей з прифронтових громад Харківщини відправили на відпочинок

До санаторію в Івано-Франківській області відправили 44 дитини віком від 7 до 15 років із найбільш постраждалих від бойових дій громад: Золочівської, Куп’янської та Дергачівської. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, переважна більшість дітей з родин українських захисників та багатодітних родин.

"Діти відпочиватимуть три тижні. Також вони матимуть змогу навчатись: у них будуть уроки, екскурсії, спеціальні розвиваючі та розважальні програми. А це дуже важливо для дітей, які проживають на прикордонні Харківщини й не мають можливості повноцінно навчатися офлайн", – говорить Євген Іванов.

За словами представниці БФ "Співдружність України" Катерини Сімакової, за півроку існування даного проєкта відпочити мали змогу більше тисячі дітей із Харківської, Херсонської, Донецької та Сумської областей.

У свою чергу Євген Іванов зазначив, що Харківська ОВА, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також міжнародні партнери продовжують працювати над питанням організації дитячого відпочинку. Зокрема проводиться робота щодо покращення побутових умов у санаторіях, в які направляються на відпочинок школярі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сьогодні у Харківській області оголошено День жалоби: подробиці

19 травня окупанти внаслідок обстрілів Вовчанська, сіл Ківшарівка, Новоосинове Куп’янської громади та Малоданилівської громади забрали життя 12 людей. Серед загиблих — вагітна жінка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За даними обласної прокуратури, 19 травня близько 11:00 зс рф завдали ракетний удар по базі відпочинку у с. Черкаська Лозова Малоданилівської ОТГ.

Приблизно через 10 хвилин російська армія повторно вдарила ракетою по тому ж місцю.

Шість людей загинули, серед них п’ятеро цивільних чоловіків та жінка, яка перебувала на сьомому місяці вагітності.

Двадцять вісім осіб отримали поранення, серед яких двоє працівників поліції та фельдшер швидкої допомоги, які приїхали на допомогу людям після першого удару. Також легкі тілесні ушкодження отримала 8-річна дівчинка.

Крім того, ще шестеро людей загинули в області цього дня. Жахливі подробиці та фото – за посиланням.

Читайте також: Що робиться на фронті Харківщини станом на ранок



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться