«Дуже дороге» підземне містечко планують збудувати у Харкові

У Харкові планують збудувати безпечне підземне містечко

КУ "Харківська інвестиційна агенція" презентувала проєкт безпечного підземного містечка на міжнародному українсько-люксембурзькому бізнес-форумі.

Як повідомив сьогодні, 23 травня, в ефірі національного телемарафону Харківський міський голова Ігор Терехов, цей проєкт був розроблений місцевими архітекторами спільно з бюро Нормана Фостера, інформує портал "Коментарі".

Згідно з проєктом, площа містечка становитиме 236 тис. кв. м. Увійти до нього можна буде зі станції метро, а на поверхні облаштують паркову зону.

"Проєкт передбачає будівництво безпечного простору під землею. Там буде і школа, і паркінги, і медустанови, і центри коворкінгу, і торгові майданчики. Це буде збудовано в центральній частині міста. Зараз ми шукаємо інвесторів, бо цей проєкт коштуватиме дуже дорого. Але він необхідний, щоб люди почувалися в безпеці", - наголосив мер.

Орієнтовна вартість проєкту, згідно зі скріншотом презентації, – 225 мільйонів євро, що становить приблизно 9,5 мільярда гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти завдали масованого ракетного удару по Харкову

Через обстріл постраждали цивільні підприємства, на одному з яких сталася пожежа у цеху з папером. Відомо про сімох загиблих та 20 поранених. Деталі жахливого обстрілу – за посиланням.

Читайте також: Мешканців Харкова просять про допомогу для тварин з евакуації

У КП "Центр поводження з тваринами" зазначили, що до міського притулку привозять багато собак, евакуйованих з прикордонних районів Харківщини, де ворог активізував бойові дії.

Місць у вольєрах для розміщення тварин бракує, тому притулок просить харків’ян та мешканців області допомогти з будками для собак.

Привезти будку можна щодня, з 9:30 до 16:00, за адресою: пр. Гагаріна, 358.

"Якщо ви територіально знаходитеся в Харкові, працівники притулку можуть забрати її самостійно. Звертатися за тел.: (0800) 50-43-14 або (067) 920-79-04", – зазначають у КП.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться